joulukuuta 11, 2020

SketshUp

SketshUp:in teko

Teimme SketshUp:ia koululla 8.-10.12. Tehtävänämme oli tehdä SketchUp sovelluksella itsellemme myymälä. Olimme aikaisemmin suunniteleet myymälämme. Saimma itse päättää myymälän koon, mitä siellä myydään ja missä myymälä sijaitsee. Itse suunnittelin kivijalkaliikkeen, jossa myytäisiin viherkasveja. 

Myymälän suunnittelu

Aloitin myymälän suunnittelun illustratorilla. Käytin rullamittaa havainnollistamaan myymälään tulevia mittoja ja mittasin luokastamme sopivan kokoisen osan ja laitoin sen myymälän kooksi. Huomioin myymälää tehdessäni vähintään metrin kulkuväylät. Alunperin minun piti tehdä lelukauppa, mutta vaihdoin kaupan kukkakaupaksi SketshUp:in alkaessa.

Tekemäni myymäläni pohjapiirrros.
Tässä Illustratorilla tekemäni pohjapiirros myymälästäni.

Kun menimme tekemään SketshUp:ia niin meillä piti olla tiedossa myymälän mitat, seinä ja lattia materiaalit, myytävät tuotteet(suurpiirteisesti) ja kalusteiden koot.
Tässä kuvassa on kolme leikkaus kuvaa SketshUp:illa tekemästäni myymälästä eli pohjapiirros ja kaksi leikkauskuvaa eri seinistä.
Leikkauskuvia myymälästäni.
 
Tässä kuvassa on neljästä eri kuvakulmasta otettuja kuvia minun SketchUp:illa piirtämästäni myymälästä.
Kuvia tekemästäni myymälästä.

10 vinkkiä SketchUp:in käyttöön:

  1. Muista pohjaa tehdessä tarkistaa mittayksikkö. Pääosin käytetään millimetrejä.
  2. "orbit" ja "pan" työkaluilla voit siirtää näkymääsi.
  3. Mittanauhalla voit määrittää tavaroiden koon.
  4. "push/pull" työkalulla voit määrittää seinien yms. paksuuden.
  5. "3D Warwhouse" työkallulla voit tuoda työhösi valviita huonekaluja ja tavaroita.
  6. "Position Camera":lla voit asettaa itsesi katsomaan myymälääsi ihmisen näkökulmasta.
  7. "ctrl + z" toimii samalla tavalla kuin illussakin eli palautuksena.
  8. Kun esimerkiksi talon seinät ovat valmiit voir groupata ne valitsemalla ne kaikki aktiiviseksi ja hiiren oikealla valitsemalla group.
  9. Jos jokin esimerkiksi "3D Warwhouse":sta otettu tavara ei miellytä voit muokata sitä painamalla hiiren oikeaa tavaran päällä ja valitsemalla "Edit Component" jolloin voit esimerkiksi poistaa asioita. Lopuksi paina hiiren oikealla "Make Component".
  10. Voit "räjäyttää" componentteja hiiren oikealla ja painamalla "Explode".

Videoita SketshUp:in käyttöön:

Intro to SketchUp Free Tässä videossa näytetään SketshUp:in perus työkalut ja kerrotaan miten eri tavoin niitä voi hyödyntää.

SketchUp - Tutorial for Beginners in 10 MINS! [ 2020 Updated ] Tässä videossa käydään läpi tarkemmin kolmiulotteisten esineiden piirtämistä ja erilaisten työkalujen hyödyntämistä.

SketchUp Interior Design for Layout 1 - Walls from a Floor Plan Image Tässä videossa näytetään kuinka saat pohjapiirroksen SketshUp:iin ja miten voit tehdä seinät. Itse emme käyttäneet tätä tekniikkaa seinien teossa mutta tämä taikutti yksinkertaisemmalta.