joulukuuta 08, 2020

Salo Syty suunnitteluprosessi

Vierailu Salo Sytyssä 27.10

Vierailimme Salo Sytyssä ensimmäistä kertaa lukakuun loppu puolella. Sytyn henkilökunta oli tuonut varastostaan kaikki joulukoristeensa yhden pöydän ääreen. Saimme tutkailla koristeita ja tilaa. Mittasimme paikkoja ja laitoimme koristeiden määriä muistiin. Samalla meille kerrottiin hieman tehtävänannosta.

Tehtävänanto

Tehtävänantona oli rakentaa siis joulu. käytettävässä meillä oli kolme kokoustilaa, kaksi näyteikkunaa, aula sekä toimisto. Edelletyksinä oli, että ei saa käyttää elävää tulta, ei hajuja ja esteetön kulku.

Kuvia sytyn tiloista


Suunnittelu

Aloitimme suunnittelun milläs muullakaan kuin Pinterest-taulun teolla. Keräsimme erilaisia ideoita mitä jouluun voisi käyttää ja karsimme niistä parhaimmat. Punainen lankamme oli lumi, sillä Sytyssä oltiin sanottu, että he haluavat näyteikkunasta sellaisen, että vaikka Sytyssä ei pystyisi pitämään mitään tilaisuuksia niin ihmiset voisivat kuitenkin tulla katsomaan näyteikkunaa ja, että se erottuisi joukosta.

Jaoimme Sytystä joakiselle tiimiläiselle oman osansa ja minä sain näyteikkunan.

Näyteikkuna

Näyteikkunan idea lähti Pinterestistä löytämieni kuvien perusteella. Lumisade nauhoihin ihastuin heti ne nähdessäni. Sateen lisäksi tarvittiin kuitenkin jotain muutakin. Aluksi ajattelin, että jos tekisimme eläin tarroja ikkunaan, mutta siinä vaiheessa budjeti paukkuisi ja teippien laittajaa ei ollut. Tästä kuitenkin tuli idea ikkuna tussista, jolla voisi piirtää eläimet ikkunaan ja se lähtisi sitten ensivuonna helposti pois.

Valmis suunnitelma

Tekemäni moodboard näyteikkunasta. Kuvassa on lumisadenauhoja ja piirrettyjä eläimiä, jotka tulisivat Stytyn ikkunaan.
Tekemäni moodboard näyteikkunasta.


Esittely asiakkaalle

Menimme esittelemään luonnokset asiakkaalle 10.11. Jokainen tiimi sai oman vuoronsa esitellä työnsä. Meidän tiimimme vuoron tullen esittely meni muuten hyvin, mutta minä unohdin kynän, joten jouduin osoittamaan sormella. Esittelyiden jälkeen asiakas meni hetkeksi miettimään päätöstään. Lopulta hän valitsi toisen ryhmän luonnoksen. Asiakas antoi veilä lopuksi jokaiselle tiimille palautetta.