joulukuuta 17, 2020

Hyvän blogipostauksen runko

Hyvä blogipostaus koostuu monesta asiasta. Blogipostauksesi on onnistunut jos googlettaja löytää sen. Sinun pitää miettiä miten googlettajat löytävät sisältösi ja, että se kiinnostaa lukijaa.

Otsikointi

Otsikot ovat iso osa hyvää blogipostausta. Se saa lukijan kiinnostumaan sisällöstä ja lukemaan lisää. Otsikon on hyvä olla lyhyt, ytimekäs ja kertoa tekstissä käsittelevästä asiasta. Määrittele myös, että minkä tason otsikoita ne ovat (H1),(H2),(H3) vai (H4).

Kuvat

Kuvia ei koskaan kannata ihan tuulesta temmata, sillä jos kuvat ovat huonoja se pilaa samalla koko blogipostauksen ilmettä. Jos kuva on liian suuri se hidastaa latausnopeutta. Myös kuvien laatu on hyvä tarkistaa ennen julkaisua. Muista myös hyvät kuvatekstit.

Teksti

Jotta kirjoittamasi teksti on lukijan mieleen sinun on hyvä huomioida tekstinkin laatu. Tee teksteistä mielenkiintoista luettavaa ja jätä ylimäääräiset yksityiskohdat pois. Jos tekstitsi on pitkä voit jakaa sitä eri alaotsikoiden alle, jotta sisällön lukemisesta ei tule pitkästyttävää. Otsikoihin voit halutessasi valita jonkin erikoisemman fontin, mutta leipätekstin fontin tulisi olla selkeää je helppolukuista. Myös oikein kirjoituksessa kannattaa olla tarkka, sillä toistuvat kirjoitusvirheet antavat tekstistä epäuskottavan ja suttuisen kuvan.