lokakuuta 30, 2020

Ruokala asiakastyö

 Salon seudun koulutuskuntayhtymä, eli tutummin Salon seudun ammattiopiston ruokala oli yksi kevään 2020 graafisentyön asiakkaistamme. Saimme asiakkaan opettajien kautta, sillä koko luokka toteutti saman asiakas työn. Ruokala toimii kahdessa eri toimipisteessä, joissa kummassakin käy päivän aikana satoja opiskelijoita.


Tehtävänanto

Tehtävänantoma meille annettiin tehtäväksi suunnitella, jotain graafista materiaalia ruokalaan, joka parantaisi ruokalan ulkoasua. Tehtävän anto oli aika laaja, mutta aihe toiveina heillä oli ruokailu, ilmasto ja ruokasuositukset. Meidän tiimimme aiheeksi valikoitui ilmastoteon ruokalassa.


Suunnittelu

Aloitimme suunnittelun tekemällä Pinteret-taulun ja etsimällä erilaisia vaihtoehtoja millainen työstä voisi tulla. Päädyimme lopulta pöytästandiin, sillä monet tekivät julisteita, joten halusimme hieman poiketa joukosta, sekä pidimme standin ulkoasusta.
Teimme esimerkki standin A3 paperista ja leikkasimme sitä niin, että siitä tuli meidän mielestämme sopivan kokoinen. Lopullinen koko oli 420mm x 230mm, sekä lisäimme 3mm bleedit jokaiseen sivuun ja jätimme arkin vasempaan reunaan 12mm suikaleen taittoa ja liimausta varten.
Ensimmäinen suunnitelma oli, että jokainen tiimin jäsen tekee yhden standin sivun, jotta yhdessä standissa olisi kolmesta eri aiheesta tietoa.

Tekemämme ensimmäinen versio standista eri värivaihtoehdoilla.
Ensimmäinen tekemänne versio standista.

Saimme ennen asiakkaalle näyttämistä kuitenkin palautetta, että standi on liian tylsä ja tekstiä on liikaa. Pääsyimme lopulta siihen lopputulokseen, että kaikki tiimin jäsenet kekevät oman standin, mutta halusimme, että ne kuitenkin kuuluvat samaan sarjaan joten käytimme niissä samoja värejä ja fontteja.

Valmiista standista kuva illustratorissa.
Uusi tekemäni valmis standi.