lokakuuta 02, 2020

Bulleriina asiakastyö

Bulleriina oli ensimmäinen kolmesta syksyn 2020 graafisentyön. Bulleriina on Turun alueella toimiva lounas-kahvilaketju. Bulleriina valmistaa myös konditoria- ja leipomotuotteita. Käy katsomassa Bulleriinan omat kotisivut.

Miten saimme Bulleriinan asiakaaksemme?

Bulleriinan omistaja on minun tuttuni, joten sitä kautta saimme heidät asiakkaaksemme.

Tehtävänanto

Bulleriinalle saimme tehtäväksi tehdä kadunvarsikyltti Telekadun yksikköön. Aloimme suunnittelemaan tienvarsikylttiä ja halusimme varmistaa sen koon. Asiakkaan kanssa oltimme miettineet että kyltin koko olisi 1200mm x 800mm, mutta kun testasimme tiimin kanssa kyltinnäkyvyyttä saman kokoisella paperilla niin totesimme, että kyltistä tulisi liian pieni. Ehdotimme asiakkaalle kyltin kooksi 2000mm x 1200mm ja se sopi hänelle, joten vaihdoimme kyltin kokoa. Huomasimme myös, että tekstin pitää olla tarpeeksi suurta, jotta se näkyy. Pidimme 20cm kokoista tekstoäkin hieman pienenä.

Suunnittelu

Aloitimme tienvarsikyltin suunnittelun tiedonhaulla. Tutkimme Bulleriinan omaa tyyliä ja haimme tienvarsikylttiin ideoita pinterestistä ja teimme tiimille oman pinterest taulun.

Teimme myös ajatuskartan tienvarsikylttiin mahdollisesti tulevista asioista ja tiedoista. Kun olimme aloittamassa luonnosten tekoa tietokoneella huomasimme, että meille Bulleriinan antama logo oli huono laatuinen. Saimme Bulleriinalta uuden vektoroidun logon.

Kävimme myös ajelemassa Meriniityn teollisuusalueella, jotta voisimme arvioida minkä kokoinen fontin pitäisi olla. Pysähtelimme sekä näkyen, että hunommin näkyvien kylttien kohdalle ja tutkimme miksi ne näkyvät huonosti/hyvin. Kylttejä tutkiessamme huomasimme, että jos tekstin haluaa näkyvän hyvin niin fontin pitää olla selkeä, tarpeeksi iso ja testin ympärillä pitää olla tarpeeksi tyhjää tilaa.

Asiakas halusi kyltin olevan mahdollisimman selkeä ja ajaton. Päädyimme lopulta ratkaisuun, että tienvarsikylttiin ei laiteta muun muassa aukioloaikoja mikäli ne muuttuisivat, joten kylttiä voi käyttää siitä huolimatta.

Teimme luonnoksia kyltistä ja lähetimme ne asiakkaalle ja hän valitsi oman suosikkinsa. Samassa asiakas ilmoitti, että haluaa samaan sarjaan kuuluvan standi opasteen.

Tässä on asiakkaan valitsema versio ensimmäisistä luonnoksista.

Jatkojalostus ja viimeistely

Kun asiakas oli valinnut suosikkinsa lähdimme jatkojalostamaan tienvarsikylttiä ja aloitimme standi kyltin opasteen suunnittelun. Teimme kylteistä myös peilikuvat, sillä kylttien tarkasta sijainnista ei ole tietoa ja koska tienvarsikyltistä tulee kaksipuolennen, jotta se näkyy molempiin suuntiin. Teimme tienvarsikyltistä sekä standista kolme versiota, joista asiakas valitsi seuraaavat.

Tässä viimeistelty standi opaste.

Standi opasteen peilikuva.

Tässä viimeistelty tienvarsikyltti.

Tienvarsikyltti peilikuvana.

Havainnekuvat eli mock up