lokakuuta 10, 2020

Bar Pena asiakastyö

Bar Pena oli viimeinen kolmesta syksyn 2020 graafisentyön asiakkasitamme. Bar Pena on Salon keskustassa sijaitseva baari, jonka alakerrasta löytyy myös disco. Käy katsomassa Bar Penan omat nettisivut.

Miten saimme Bar Penan asiakkaaksemme?

Yksi ryhmäläisistämme tunsi Bar Penan omistajan ja sitä kautta sainne heidät asiakkaaksi.

Tehtävänanto

Bar Pena antoi meille tehtäväksi tehdä heille useampi facebook mainos. Ainoa vaatimus oli, että se olisi ajaton, jotta se kävisi vielä vuodenkin päästä. Sovimme, että mainokset ovat valmiina 2.10, mutta saimme ne valmiiksi jo 29.09.2020.

Suunnittelu

Aloitimme suunnittelun pinterest-taulun luomsella ja aloimme etsimään taustatietoa Bar Penasta ja tämän asiakaskuntaa. Kohderyhmän määrittämisessä käytimme opettajamme meille neuvomaa kikkaa eli teimme kuvitteellisia henkilöitä Bar Penan asiakkaiksi ja mietimme mitä he odottaisivat Bar Penalta ja sen mainoksilta.


Tiimissämme oli siis kolme ihmistä ja kaikilla oli hieman erilainen näkemys, että millainen Bar Penan mainos pitäisi olla. Todennäköisesti tämä eroavaisuus johtui siitä, että Bar Penassa on baari sekä disco eikä tarkkaa teemaa oltu annettu.

Itse lähdin ajattelemaan hieman modernimmasta näkökulmasta. Valitsin aluksi väriksenin lilan, mutta tein myös hieman klassisempia luonnoksia(oranssit).

Tein samasta iconista useita versioita.

Tein kahden teeman mukaisia luonnoksia.
 
Lähetimme asiakkaalle jokaiselta kaksi luonnosta, joista asiakas saisi päättää suosikkinsa.

Viimeistely

Asiakas valitsi lopulta suosikkinsa ja ilmoitti kolme suosikkiaan, joihin ei tarvinnut muuttaa muuta kuin sisäänpääsymaksun hinta. Yksi hänen valitsemistaan Facebook-mainoksista oli minun tekemäni. Ennen viimeisen version lähettämistä asiakkaalle tarkistin vielä oikoluvun, korjasin sisäänpääsymaksun hinnan ja tarkistin lijaukset.

Tässä asiakkaan valitsema minun tekemäni mainos.