kesäkuuta 12, 2021

Oppini Prismassa

 Oppimiani asioita Prismassa:

Rekin käyttö

Prismassa itse olin pääosain vaatepuolella ja siellä rekki tuli kyllä todella tutuksi. Rekillä vaatteet oli aina helppo kuljettaa paikasta toiseen.

Kamun käyttö

Kamu on ainakin Prismassa käytetty nimitys eräänlaiselle työ puhelimelle. Kamua usein myyjät kantavat mukanaan, sillä siitä näkee helposti esimerkiksi tuotteen hinnan tai saldon. Kamu on todella näppärä työkalu noin isossa myymälässä.

Koko järjestykset

Lähes kaikissa kaupoissa vaatteet järjestetään kokojärjestykseen ja tämä pätee myös Prismassa. Vaatteet laitetaan siis pienimmästä suurimpaan oikealta tai edestä aloittaen riippuen hyllyn mallista. Mikäli vaatteessa ei kokoa lue kirjaimina(xs,s,m,l...) niin ne ilmoitetaan numeroina. Ne toimivat samalla tavalla, mutta ne on vain muutettu numeroiksi esimerkiksi 36=S, 38=M, 40=L...

Radiopuhelimet

Prismassa kaikilta myyjiltä löytyy radiopuhelimet helpottamaan myyjien välistä kommunikointia. Myös Prisman suuren koon vuoksi niistä on suuri apu, sillä aina ei yksi myyjä voi muistaa mistä esimerkisi jokin tuote löytyy. Radiopuhelimet ovat myös turvallisuuden varalta, sillä jos myyjää alettaisiin esimerkiksi uhkailla voisi hän avata radiopuhelimen asiakkaan huomaamatta ja sitä kautta saada apua. Näin ei kuitenkaan Prisman historiassa ole käynyt.

Ruokakassin keräily

Prismasta löytyy ruokakassi keräily palvelu. Ruokakassi keräily toimii niin, että asiakas ostaa tuotteet netistä ja Prisman työntekijät keräävät ne ja ilmoittavat sitten asiakkaalle kun ne ovat valmiita noudettavaksi. Pääsin itsekkin kerran kokeilemaan keräilyä. Keräily oli mielestäni todella hauskaa vaikka olinkin aika pihalla mistä mikäkin tuote löytyy kun keräily tapahtui pääosin päivittäistavarapuolella, joka ei ollut minulle niinkään tuttu.

Kuorman tyhjennys

Prismaan tulee viikon aikana todella paljon erilaisia kuormia ja niitä tyhjennetään eri tavoin. Muun muassa pukeutumusen kuormat tyhjennetään ensin rekkeihin ja rekkien kanssa ne sitten viedään myymälään, kun taas esimerkiksi seka lavat mistä löytyy monen eri osaston tavaraa tyhjennetään vasta myymälässä ja sitä siirretään sitä mukaa mihin seuraavat tuotteet menevät.