marraskuuta 24, 2020

Naantali spa

Ensimmäinen vierailu Naantali spassa(4.11)

Ensimmäisellä vierailulla Naantalissa meille näytettiin paikkoja ja kerrottiin tehtävän annosta. Olimme rakentamassa joulua myös ruissalon kylpylässä. Voit katsoa Ruissalon joulun rakennus postauksen täältä.


Tehtävänanto

Naantalissa oli jo valmiiksi päätetty, että mikä tulee mihinkin, joten meille ei jäänyt muuta kuin joulun rakennus. Saimme kuitenkin antaa uusia ehdotuksia mikäli niitä ilmenisi. Naantalissa meitä ohjeisti myös visualistiksi opiskeleva Saija.


Tehtävänannon toteutus


Ensimmäinen rakennus päivä Naantalissa(13.11)

Lähdinne koululta kandeksan jälkeen kohti Naanatalia. Naanatalissa aloitimme aulaan tulevan ison kuusen rakentamisella. Ison kuusen rakennukseen meni noin 3h.

Koristelematon keskeneräinen aulan joulukuusi
Kuusi koostui rautakehikosta ja irtonaisista oksista.

Valmis koristelemamme aulan kultakoristeinen iso joulukuusi.
Aulan valmis iso joulukuusi.

Aulan kuusen jälkeen jakauduimme pienempiin ryhmiin. Minä menin kahden muun tiimiläisen kanssa kasaamaan yhtä pienempää joulukuusta. Huomasinne jo alku metseillä kuusen jalan olevan rikki, joten säädimme sen kanssa jonkinkin aikaa. Loppujen lopuksi tulimme päätökseen ettei kuusta saa täysin suoraan kyseisellä kuusen jalalla, joten kuusi jäi hieman vinoon, mutta siitä huolimatta lopputulos oli hyvä.

Valmis koristelemamme piempi valkokoristeinen joulukuusi
Tässä valmis koristelemamme pienempi joulukuusi.

Toinen rakennus päivä Naantalissa(20.11)

Toisena Naantalin rakennus päivänä heti Naantaliin päästyämme jakauduimme ryhmiin. Minä ja toinen opiskelija lähdimme kasaa maan joulukuusta erään ravintolan eteen. Kuusta kasatessamme huomasimme, että oksien värikoodit olivat sekaisin eivätkä täsmänneet kuusessa olevia värejä. Saimme kuitenkin lopulta kuusen kasaan. Seuraava ongelma ilmenikin sitten valoissa. Laitoimme ensimmäiset valot kuuseen ja se sujui vaivattomasti, mutta toiset valot eivät toimineet aivan niin. Valot asennettuamme valojen johto katkesi adapterin päästä, joten ne valot olivat käyttö kelvottomat. Otimme rikkinäiset valot pois kuusesta ja laitoimme uudet. Kun laitoimme ne pistorasiaan niin homasimme, että valot eivät pala. Toinen johdoista oli puoliksi myös katkennut. Yritimme korjata valoja teipillä sillä ne olivat viimeiset, mutta turvallisuus syistä otimme nekin pois. Viimeinen kompromissi oli, että jätimme kuuseen vain yhdet valot ja hotelli tilasi siihen toiset valot ja asensi ne itse jälkikäteen.

Koristelemamme valko- , punakoristeinen joulukuusi.
Valmis koristelemamme joulukuusi.

Kun kuusi oltiin saatu pystyyn niin siirryimme koristelemaan ravintolan pöydälle tulevia maljakoita. Leikkasimme tekokuusesta ja -marjapuskista oksia ja asettelimme ne maljakoihin. Maljakoita tuli yhteensä noin 50 kappaletta.

Koristelemamme maljakot. Maljakoissa on kuusen havuja sekä valkoisia ja punaisia marja nippuja.
Valmiit maljakot.

Kun maljakot olivat valmiita kävimme viemässä ne ravintolan pöydille.

Koristelemamme maljakot ravintolan pöydillä.
Valmiit maljakot ravintolan pöydillä.

Lopputulos

Itse olen tyytyväinen loppu tulokseen. Saimme kaiken tehtyä nopeasti, eikä suurempia vastoinkäymisiä ilmennyt. Kaikki tiimissämme toimivat esimerkillisesti ja huomasi kyllä, että tiimissä on voimaa, mutta nyt saa kyllä tekokuuset loppua tältävuodelta😂