lokakuuta 07, 2021

Visutyön näyttö Pentikillä

Markkinat

Suoritin visutyön näytön Pentikillä 23.9-3.10 välisenä aikana. Näyttöön sisältyi jonkin tapahtuman tai kampanian rakentaminen, ylläpitäminen ja purkaminen, sekä yksi erillinen esillepano. Minulle tapahtumaksi valikoitui Pentikillä pidettävät syysmarkkinat, jotaka kestivät hieman yli viikon. Markkinoiden aikana oli paljon erilaisia tuotteita alennuksessa ja esillepanot rakennettiin niiden mukaan. Kaikkiin esillepanoihin löytyis myös hyvät esillepano-ohjeistukset.


Keskilattiapöytä

Esillepanoja alettiin rakentaa jo muutama päivä ennen markkinoiden alkamista, jotta tuotteet olisivat varmasti paikallaan markkinoiden alkaessa. Suurin esillepano jonka tein oli keskilattiapöytä. Siihen oli ohjeistuksena laittaa pääosin jäkälä kuosisia ale tuotteita, sekä niiden lisäksi myös muita markkinoihin kuuluvia tuotteita. Tässä esillepanosta pyrin tekemään mahdollisimman järjestelmällisen, mutta kuitenkin niin, että pöytä näyttäisi mahdollisimman täydeltä ja tuotteet olisi helposti asiakkaiden saatavilla.


Ensimmäisessä kuvassa on keskilattiapöydän lähtötilanne, keskimmäisessä on pöytä rakennusvaiheessa ja kolmannessa on valmis esillepano ilman markkina mainoksia.


Markkinoiden alkamista edellisenä päivänä ripustimme markkina bannerit katosta ohuella langalla ja laitoimme muut ale laput valmiiksi seuraavaa päivää varten.


Tässä valmis keskilattiapöytä markkina maisosten kanssa.


Ulkopöydän esillepano

Toinen esillepano, jonka tein markkinoihin liittyen oli myymälän ulkopuolelle tuleva pöytä. Tälle pöydälle oli ohjeena laittaa markkonoiden toinen pääkuosi eli helene.


Ensimmäisenä näkyy ulkopöydän lähtötilanne ja toisena valmis esillepano ilman markkina mainoksia.


Tässä valmis ulkopöytä markkina mainosten kanssa.

Koko markkinoiden ajan huolehdin molempien esillepanojen siisteydetä ja täytöstä. Aina mikäki jokin tuote loppui sen paikka täytettiin, jollain muula. Kun markkinat olivat päättyneet keräsimme kaikki ale laput pois ja muutama päivä myöhemmin esillepanot vaihdetiin seuraaviin.


Pingviinin esillepano

Näyttööni sisältyi myös toisen erillisen esillepanon teko ja tähän minulle valikoitui 23.9 lanseeratun uuden lasten sarjan pingviinin esillepano. Esillepano oli määrä tehdä lasten osaston viesessä olevalle pöydälle. Pöytään oli määrä tulla kaikki pingviinin tuotteet joita oli muun muassa pingviini pehmolelu, lakanoita, huopa ja keramiikkaa.

Ensimmäisessä kuvassa on lasten pöydän lähtötilanne ja toisessa valmis pingviinin esillepano.